Netwerken bij TON-5

Over TON

Twents Ondernemers Netwerk (TON) is hét netwerk in de regio dat echt werkt! Opgericht in 2018 en gestart met een enthousiaste groep ondernemers die hun kwaliteiten bundelen om een gezellig en goed regiobreed netwerk op te zetten.
Gezelligheid is belangrijk, maar omzet, ontwikkeling en groei ook. Daarom biedt TON het beste van beide werelden.

TON = investeren in je netwerk

Heb je al genoeg werk? Nu misschien wel… Daarom is nu de tijd om te investeren in een stevig, gezellig en lucratief netwerk.
Leer elkaar kennen, vertrouwen en doe zaken met elkaar en elkaars netwerk.
Er zijn verschillende netwerken in de regio, TON onderscheidt zich door een combinatie te vormen van formeel en informeel netwerken. Focus op kwaliteit boven kwantiteit en professionele en extra aandacht voor persoonlijke ontwikkeling.

Aanbevelingsmarketing

Natuurlijk levert jouw bedrijf kwaliteit, daar ben je trots op en wil je graag delen met de rest van de wereld. Maar voordat een potentiële klant dat van je aanneemt, moet er iets aan vooraf gaan. De twee beste manieren om nieuwe klanten te krijgen is als iemand anders vertelt hoe goed jij bent, of als je iemand laat kennismaken met jouw bedrijf. Ambassadeurs en ervaringen blijven een van de krachtigste marketingtools die je actief in kunt zetten om nieuwe klanten te werven. De leden van TON zijn ambassadeurs voor jouw organisatie, net als dat jij hen vertegenwoordigt!

Wat gaan we doen?

 • Gezellig netwerken, zowel formeel als informeel
 • Kansen voor elkaar creëren en zichtbaar maken
 • Persoonlijke en professionele ontwikkeling krijgt veel aandacht
 • ongeveer 26 ontbijt-bijeenkomsten per jaar
 • 4 bedrijfsbezoeken/excursies per jaar (doel: ontwikkeling)
 • 2 informele uitjes per jaar (voorjaar/najaar)
 • branchebescherming

Bekijk het programma!

Wat verwacht TON van jou?

TON is van ons allemaal, het succes en resultaat is afhankelijk van de leden. Daar zijn twee dingen voor nodig, dat is contributie om het netwerkconcept te faciliteren én dat is participatie.

Participatie: meedoen in algemeen belang

De leden van TON zijn verplicht om te participeren. Iedereen heeft een actieve rol om de netwerkvereniging in stand te houden en te laten groeien. Je bijdrage gaat verder dan het genereren van aanbevelingen voor andere leden. Enkele voorbeelden van rollen en verantwoordelijkheden die leden aan kunnen nemen of toegewezen kunnen krijgen zijn:

 • Bestuurlijke functies
 • Ondersteunende bestuurlijke functies
 • Gastheren/gastvrouwen
 • Online media beheer
 • Programmabeheer
 • Evenementenorganisatie

Samen zijn we verantwoordelijk voor het resultaat van TON. Het bestuur toets de individuele bijdrage op basis van participatie en aanbevelingen. Om te voorkomen dat leden alleen komen om te halen en niks brengen, kan er besloten worden op basis van de participatie om een lidmaatschap niet te verlengen of zelfs te beëindigen.

Contributie

De jaarlijkse contributie bedraagt € 700,- exclusief btw. inclusief ontbijt- en locatiekosten, administratiekosten en bijdrage aan algemene kosten.
De 2 informele uitjes en 4 bedrijfsbezoeken/excursies en ongeveer 26 ontbijtbijeenkomsten zijn meegenomen in het budget. Het kan zijn dat er, afhankelijk van de activiteit, een kleine bijdrage gevraagd wordt.

Kom je kennismaken met TON?

Wil je meer weten over TON, kennismaken met de leden of zien waarom TON werkt? Dat mag zeker! Stuur ons even een bericht en we nemen op korte termijn contact met je op!
Heb je al kennisgemaakt en wil je lid worden van TON, doe dan een aanvraag voor een lidmaatschap.

JA! Ik word lid